Povestiri de psihoterapie românească. 19 cazuri inedite


TITLU: Povestiri de psihoterapie românească. 19 cazuri inedite povestiri-de-psihoterapie-romaneasca-19-cazuri-inedite

Coordonator: Vasile Dem. Zamfirescu

Editura: Trei

Anul aparitiei: 2009

ISBN: 978-973-707-325-0

Capitolul 7 este scris de catre Drd. Vlad Mihai Grigorescu, Membru fondator și Președinte al  Asociaţiei pentru Psihologie şi Psihoterapie Adleriană din România (APPAR) , psihoterapeut principal, supervizor și formator și este prezentarea unui caz de psihoterapie adleriană.

Vlad Grigorescu, M.A.

Pregătire în psihologie şi psihoterapie, organizaţii profesionale

Absolvent al Universităţii Bucureşti, Facultatea de Sociologie, Psihologie şi Pedagogie, specializarea Psihologie, şi apoi al Adler School of Professional Psychology, Toronto/Chicago, dl. Grigorescu a participat la fondarea Asociaţiei de Psihologie şi Psihoterapie Adleriană din România (APPAR), membră fondatoare a Federaţiei Române de Psihoterapie (FRP). APPAR este şi membră a International Association of Individual Psychology (IAIP).

„Succesul în psihoterapie depinde de o relaţie bazată pe căldura, empatie şi acceptare.”

IRVIN D. YALOM

“Publicarea pentru prima dată în cultura română a unui volum cu prezentări de cazuri inedite scrise de reprezentanţi ai unor orientări diferite exprimă preocuparea Editurii Trei de a susţine continuu şi energic dezvoltarea psihoterapiei autohtone.
Îmbucurătoare mi se pare disponibilitatea liderilor unor şcoli de psihoterapie, care trec drept ireductibil opuse, de a coexista paşnic între coperţile aceleiaşi cărţi, fără ca ecourile acerbelor dispute internaţionale să fie deranjant prezente. Mi se pare un gest de normalitate, în condiţiile în care toate psihoterapiile au un scop comun (acordarea de ajutor psihic), diferite fiind doar metodele, iar piaţa de psihoterapie din România fiind, poate pentru câteva decenii de acum înainte, încă puţin acoperită. Invitaţiile de colaborare le-am adresat celor mai reprezentativi psihoterapeuţi ai momentului – lideri de şcoală, formatori şi supervizori, dar şi candidaţi promiţători, toţi aparţinând asociaţiilor şi societăţilor de psihoterapie recunoscute de Colegiul Psihologilor din România” – Vasile Dem. Zamfirescu

Cuprins:

Cuvant inainte

AUGUSTIN CAMBOSIE
Ioana sau narcisismul unei depresii

ION DAFINOIU
Corpul tau stie

DANIEL DAVID
Cazul Chucky — papusa agresiva

LIANA DON
Toba feminina de tinichea

ALFRED DUMITRESCU
Vulcanul

NICOLETA GHEORGHE
Aschia din picior

VLAD MIHAI GRIGORESCU
Pot fi

IRINA HOLDEVICI
De la ganduri negre la speranta

GABRIELA HUM
Cand un inceput poate fi o continuare

MIHAELA MINULESCU
Puterea Anei

IOLANDA MITROFAN
Prin fereastra intredeschisa —flash-uri dintr-un parcurs terapeutic unificator

BRINDUSA ORASANU
Neindemanarea

FLORENTINA PALADA
4 ore

MARA PRICEPUTU
Drumul de la calvar la eliberare

SIMONA REGHINTOVSCHI
Dumnezeu mi-a dat-o in locul mamei!

IRENA TALABAN
Micul print asiatic

DIANA VASILE
Ce gasesti atunci cand pierzi

RADU VULCU
Maria

VASILE DEM. ZAMFIRESCU
Sunteti evreu?

 

  • Toate drepturile asupra textelor, fotografiilor, distribuției și comercializării acestor titluri revin exclusiv editurilor și/sau celor ce au achizitionat drepturile de autor pentru România .