Forța creatoare – Cum se formează personalitatea copiilor


TITLU: Forța creatoare – Cum se formează personalitatea copiilor Forta creatoare  Betty Lou Bettner

Autor(i): Betty-Lou Bettner

Traducere: Isabelle-Roxana Tujan

Editura: Editura Espresso

Anul aparitiei: 2013

ISBN: 978-606-93455-2-8

Copiii nu sunt turnaţi în tipare. Toţi copiii sunt fiinţe umane creatoare, care vor interpreta în mod personal ceea ce văd, aud sau experimentează. Fiecare copil poate percepe aceea şi familie şi aceiaşi fraţi dintr-o altă perspectivă; iar pentru acel copil, acele percepţii reprezintă adevărul. Nu ne putem rescrie istoria familiei, dar adesea descoperim că o putem reinterpreta.

Autorul reuşeşte în mod succint să prezinte cum funcţionează mintea unui copil şi cum ar putea el să evolueze, în ciuda aşteptărilor noastre. De asemenea, introduce teoria celor 4 C-uri esenţiale, care i-au adus celebritatea pentru modul în care sintetizat o întreagă teorie psihologică despre nevoile de bază ale omului într-o simplă formula: a fi Conectat, a fi Capabil, a Conta, a avea Curaj.

„Aceasta este o carte specială, care va permite oricui să dezvolte pe scurt o perspectivă și o ănțelegere asupra propriei personalități. o lectură necesară pentru părinți și profesori.” – Jon Carlson, Psy. D., Ed.D. Distinguished Professor, Governos State University, University Park Illinois, autor a peste 35 de cărți și editor fondator al The Familly Journal.

„Ia acestă mică carte și citește-o. Îți oferă o extraordinară informație despre dezvoltarea personalității în copilăria ta (și despre copilul din tine).” – Althea Poulos, Fondator/Director al Kinderschool Adlerian Nursery Toronto, Ontario, Canada.

Betty-Lou Bettner este doctor în psihologie și LPC ( licensed Professional Counselor), având un cabinet privat specializat în servicii de consiliere de familie, de cuplu și individual în Media ( Pennsylvania, SUA). De asemenea, este professor în cadrul Graduate Division of Holy Family University din Philadelphia, PA. Este Diplomat Adlerian, a lucrat în cadrul Comitetului executive al Noth American Society of Adlerian Psychology și este membru în conducerea International Committee of Adlerian Summer School and Institutes ( ICASSI).

  • Toate drepturile asupra textelor, fotografiilor, distribuției și comercializării acestor titluri revin exclusiv editurilor și/sau celor ce au achizitionat drepturile de autor pentru România .