Ghidul părintelui curajos


TITLUGhidul părintelui curajos ghidul parintelui curajos -cindy walton-mccawley, kathleen  walton

Autor(i): Cindy Walton-McCawley, Kathleen A. Walton

Traducere: Elena Serban

Editura: Editura IPPA

Anul aparitiei: 2014

ISBN: 978-606-92430-7-7

O selecție de tehnici Adleriene de creștere a copilului destinate educației copiilor responsabili și cooperanți.

În această carte veţi găsi tehnici concepute pentru a ajuta părinţii copiilor cu vârsta între zero şi unsprezece ani, pentru a întâmpina câteva dintre cele mai des întâlnite provocări în creşterea copilului. Fiecare dintre sugestii se bazează pe psihologia Individuală a lui Alfred Adler sau cea care a fost iniţial introdusă în America de Nord, de către colegul lui Adler, psihiatrul Rudolf Dreikurs. Toate aceste tehnici au fost folosite cu succes de către părinţii elevilor înscrişi în programele Adleriene. De fapt, practicile de creştere a copiilor pe care le veţi citi au fost dezvoltate special ca resurse pentru părinţii copiilor din Centrele Adleriene de îngrijire a copilului. Centrele Adleriene de îngrijire a copilului sunt cinci centre de dezvoltare a copilului şi trei programe de afterschool în Columbia, Carolina de Sud (SUA). Centrele au devenit operaţionale în 1974. Tehnicile de creştere a copilului au apărut la cererea părinţilor care aveau copiii înscrişi în aceste centre.

Sperăm că aceste tehnici de creștere a copilului să vă ajute în creșterea copilului dumneavoastră sau în lucrul cu părinții pe care îi consiliați. Este foarte important să ai un repertoriu de tehnici în creșterea copilului, pentru a crește copii responsabili și cooperanți. Și la fel de important să să înțelegi foarte bine teoria din spatele acestor tehnici.

Având o filosofie de creștere a copilului, e mult mai probabil ca părinții să dobândească un stil parental constant. În carte veți găsi o scurtă prezentare a psihologiei Andleriene. Experienţa noastră ne-a arătat cum părinţii care au o mai bună înțelegere a Psihologiei individuale șia principiilor Adleriene de creștere a copiilor sunt mai bine pregătiți pentru a avea succes în a crește copii cooperanți și responsabili.

Cindy Walton-McCawley, M. Ed.

Este coordonatoarea și coproprietară a Centrelor Educaționale Adleriene, din Columbia, carolina de Sun, fiind specializată în domeniul educației timpurii a copilului, managementul clasei, comportamentul copiilor și relaţionarea echipei didactice. Are masterul în educație la Universitatea South Carolina. Susține cursuri de pregătire pentru educatori și profesori, de managementul clasei ți cursuri pentru părinți. Este consultată în domeniul dezvoltării timpuri ia copilului pentru diferire școli și agenții din SUA și Europa. Este autoarea seriei de şase cărți „Stabilirea programelor Adleriene în dezvoltarea copilului”. A fost preşedinta Societăţii de Psihologie Adleriană carolina de Sud. Este trainer certificat în sistemul de training al Centrelor Educaționale Adleriene din Carolina de Sud. A făcut parte din Comitetul internațional al Școlii Adleriene de vară (ICASSI).

Kathleen A. Walton

Este cofondatoare a Centrelor Educaționale Adleriene. Susține în SUA și Europa cursuri de pregătire în educația timpurie a copilului, educația părinților, teorie și tehnici Adleriene. A fost președinta Societății Nord Americane de psihologie Adleriană. A făcut parte din Comitetul internațional al Școlii de vară (ICASSI). Este licențiată în educație timpurie a copilului la Universitatea South Carolina.

  • Toate drepturile asupra textelor, fotografiilor, distribuției și comercializării acestor titluri revin exclusiv editurilor și/sau celor ce au achizitionat drepturile de autor pentru România .