Ha Ha și Aha – Rolul umorului în psihoterapie


TITLU: Ha Ha și Aha – Rolul umorului în psihoterapie Ha Ha Harold Mosak

Autor(i): Harold H. Mosak

Traducere: Bogdan Păcurar

Editura: Editura Espresso

Anul aparitiei: 2013

ISBN: 978-606-93455-0-4

Volumul, tradus în premieră în România, enumeră câteva dintre teoriile despre umor, descrie structura acestuia și mecanismele care ne fac să râdem. „Se spune că ceea ce îi deosebeşte pe oameni de celelalte animale este capacitatea oamenilor de a râde. Dacă e aşa, oamenii îşi petrec o parte însemnată din timp deosebindu-se şi diferenţiindu-se de ceilalţi membri ai regnului animal”, scrie autorul. Harold

H. Mosak este cunoscut pentru abordările sale pline de umor în relația terapeut client. Carte conține și o colecție de 150 de bancuri, majoritatea cu rol terapeutic. Alături de acestea, apar și unele bancuri selectate de autor pentru că pur și simplu sunt bune.

Harold H. Mosak Ph.D., este psiholog clinician și are un cabinet privat de psihoterapie în Chicago de aproape 60 de ani. Este președintele Consiliului Institutului Alfred Adler din Chicago, unde și predă. Carl Rogers a fost primul său profesor de psihoterapie la Universitatea din Chicago, unde Dr. Mosak și-a obținut titlul de doctor în 1950. În același timp a făcut parte din prima generație de absolvenți ai cursurilor Veterans Administration, unde majoritatea cursurilor și supervizării erau de orientare psihanalitică, După ce și-a obținut doctoratul, a fost transferat la Spitalul de Boli Mintale din Denver, sub îndrumarea unei echipe de psihobiologi condusă de Franklin Ebaugh. În 1951 a început practica adleriană, sub îndrumarea lui Rudolph Dreikurs și Bernard Shulman.

  • Toate drepturile asupra textelor, fotografiilor, distribuției și comercializării acestor titluri revin exclusiv editurilor și/sau celor ce au achizitionat drepturile de autor pentru România .