Caiet de lucru cu clientul în psihoterapia individuală (Adleriană)


TITLU: Caiet de lucru cu clientul în psihoterapia individuală (Adleriană) Caiet de lucru cu clientul - Robert L. Powers, Jane     Griffith

Autor(i): Robert Powers și Jane Griffith

Traducere: Ramona M. Covrig

Editura: Editura IPPA

Anul aparitiei: 2014

ISBN: 978-606-92430-9-1

Caietul de Lucru cu Clientul în Psihoterapia Individuală este un instrument util pentru orice psihoterapeut ce își propune înțeleagă stilul vieții și modul unic de a fi în lume a fiecărui client. Mergând pe urmele lui Alfred Adler, autorii cred evaluarea însăși este parte din tratamentul psihoterapeutic. Îndată ce psihoterapeutul începe investigheze iar clientul răspundă, înțelegerea și încrederea încep crească !

” CCPI a fost conceput în idea de a însoți lucrarea noastră Esența Psihoterapiei: Înțelegerea individului autorealizat, care se bazează pe teoria și practica lui Alfred Adler. Mergând pe urmele lui Adler, viziunea noastră este evaluarea însăși face parte din tratamentul psihoterapeutic. Îndată ce psihoterapeutul începe investigheze iar clientul răspundă, înțelegerea și încrederea încep crească, printr-un proces numit de către noi psihoclaritate.

Deoarece un număr mare de modalități psihologice urmează observațiile lui Alfred Adler, CCPI a fost considerat util și valoros și de către cei din alte școli de psihoterapie, fie împreună cu cartea noastră, fie ca un instrument de sine stătător pentru investigarea vieții clientului. CCPI oferă un cadru logic pentru investigare și evaluare, consiliere și psihoterapie. Psihoterapeuții și clienții vor beneficia deopotrivă de utilitatea acestui caiet de lucru.”

Robert Powers

Jane Griffith