Servicii psihoterapie


 • Co-terapia pentru copii

Psihoterapia copilului în co-terapie, reprezintă efectuarea sesiunilor terapeutice individulale sau de grup în prezenţa, a doi (de obicei) sau mai mulţi psihoterapeuţi, concomitent.

Co-terapia este o formă de psihoterapie în care clientul copil/clienţii copii, au posibilitatea de a relaţiona şi de a beneficia de experienţa lucrului atât direct şi imediat, cât şi indirect şi evaluativ, cu ambii terapeuţi.

Motive (avantaje) pentru părinţi de a alege co-terapia pentru copii

 • Copiii au posibilităţi mai mari de a explora şi de a învăţa modurile de relaţionare cu adulţi diferiţi
 • Pot observa felul în care aceştia oferă modele de colaborare şi comportamente care validează şi încurajează conduitele pozitive ale copiilor,
 • Sunt expuşi şi la alte aspecte ce ţin de meta-limbaj şi meta-comportamente (atmosfera de acceptare şi cooperare, înţelegerea scopurilor comportamentelor problematice),
 • Permite posibilitatea de a experimenta noi soluţii şi alternative în locul comportamentelor neadecvate.
 • Părinţii beneficiază de cunoştinţele, experienţa şi expertiză a doi terapeuţi

Echipa terapeutică:

 Adriana Şerban Ionescu – psiholog clinician, psihoterapeut adlerian

George Chiriacescupsihoterapeut adlerian

 • Psihoterapia individuală

Psihoterapia individuală este un proces în care clientul este sprijinit și încurajat în înțelegerea situațiilor cu care se confruntă, și în abordarea unor noi comportamente și strategii de abordare a acestora. Depresia, adicțiile, abuzul de substanțe, atacurile de panică, decesul unei persoane apropiate, divorțul sau despărțirea, problemele sexuale, etc. sunt tot atâtea situații de viață pe care este nevoie de eforturi susținute pentru a le depăși, iar psihoterapia poate fi o soluție de succes.

 • Psihoterapia online (video-conferința).

Psihoterapia prin video-conferința are același scop și folosește aceleași metode ca și terapia individiuală, diferă doar spațiul în care se desfășoară discuțiaspațiul virtual.  Psihoterapia online prinde din ce în ce mai mult teren și adevenit o alternativă viabilă psihoterapiei în cabinet. Este varianta excelentă mai ales daca esti departe de țară sau în alt oraș. Nu ai nevoie decat de un aparat conectat la Internet și programul skype instalat. Momentele de anxietate, depresie, atacuri de panică, etc. , sau nevoia de dezvoltare personală, sunt tot atâtea motive de a accesa resursa psihoterapiei online!

 • Psihoterapia de cuplu

În cadrul cuplurilor, lipsă de respect, atitudinile abuzive, lipsă de comunicare reală sau de scopuri și dorințe nerealiste, devin motive  de conflict și duc la situații ce pot culmina cu destrămarea cuplului. Prin încercarea de armonizare a celor doua” stiluri de viata” ce formează cuplul, psihoterapia de cuplu aduce în prim-plan principii precum: egalitate, cooperare, respect și grijă față de celălalt.

 • Consilierea copiilor și a adolescenților

Consilierea copiilor și a adolescenților are ca scop înțelegerea și rezolvarea problemelor emoționale și de comportament. Apariția enurezisului nocturn, a problemelor de comportament, scăderea randamentului școlar, retragerea în șine, etc. sunt forme de atragere a atenției asupra lipsei mijloacelor de gestionare a unor evenimente din viață copiilor. Evenimentele pot fi diverse și, chiar dacă nu reprezintă o traumă evidența, ele pot fi percepute că traumatizante la nivelul lor de înțelegere iar acest lucru poate să genereze diferite simptome.

 • Psihoterapia de grup

Sunt situații în care este importantă formarea unui grup de suport în jurul clientului, mai ales dacă nu există unul natural, cum ar fi familia. Nevoia de a ști că nu ești singur, că nu doar ție ți se întâmplă o anumită situație și, mai mult, siguranță de a putea discută în mod direct cu cineva care a trăit o experiență asemănătoare, pot avea efect eliberator și de regăsire a propriilor forțe.
Poate fi vorba de grupuri de persoane care se confruntă cu aceeași situație de viață: mame, copii cu probleme de comportament, persoane instututionalizate, adicții, etc.

 •  Evaluarea clinică

Evaluarea clinică presupune atât aplicarea unor teste psihologice cât și interviul clinic.
Evaluarea clinică urmărește să evidențieze eventualele tulburări psihice care ar putea există dar și modalitățile de funcționare deficitare ce se pot îmbunătăți semnificativ prin psihoterapie. Aceasta are în vedere investigarea comportamentelor și a funcțiilor psihice ale individului și ea nu țintește doar punctarea sau reliefarea unor eventuale tulburări dar și a punctelor tari, a resurselor de care dispune clientul în încercarea să de a depăși anumite dificultăți.

 • Consilierea în carieră 

Consilierea în carieră reprezintă forma de asistenţă continuă acordată candidatului în procesul complex de adaptare la mediul schimbător al muncii. Aceasta îl ajută să verifice dacă posedă aptitudinile necesare pentru practicarea cu succes a unei profesii, să işi descopere interesele sau preferinţele pentru o anumită profesie sau pentru o familie de profesii şi să işi evalueze, într-un mod realist, şansele de reuşită.

img

Solicită o programare!