Skip to main content

Conceptul sentimentului de comuniune sociala la Alfred

TITLUConceptul sentimentului de comuniune sociala la Alfred Adler

Autor(i): Ion Petrica

EdituraNepsis

Anul aparitiei: 2010

ISBN: 978-606-923711-3

Autorul face o fundamentată, construită şi relativ amplă analiză a conceptului de comuniune în literatura creştină. Demonstraţia este entuziastă, cea a unui credincios convins. Comuniunea – comunicare interper-sonală, socialitate – se regăseşte imediat în al doilea cuvânt al primei rugăciuni. După cum remarca şi autorul, în rugăciunea pe care ne-o dă Iisus Hristos, este vorba despre „Tatăl nostru“, atribut al comuniunii şi al socialităţii, şi nu „Tatăl meu“. Dar, totodată, se deschid şi perspective ale literaturii laice privitor la conceptul în discuţie. Comuniu-nea, aşa cum este analizată, se regăseşte consubstanţială cu cea de ajutare a aproapelui, pentru ca acesta din urmă să fie schimbat în bine, adică, de fapt, fiind vorba de asistenţa socială. Autorul afirmă că a da celuilalt din ce ai tu înseamnă a ajuta. Aici părintele Petrică ne îndreaptă spre Sfântul Evanghelist Luca, ce zice: „Şi îşi vindeau bunurile şi averile şi le împărţeau tuturor după cum aveau nevoie fiecare“(Fapte 2, 45). Oare mai îndrăznim a îndemna astăzi să nu te bucuri de proprietate, într-o societate de consum capitalistă?

prof. univ. dr. Viorel Prelici

Toate drepturile asupra textelor, fotografiilor, distribuției și comercializării acestor titluri revin exclusiv editurilor și/sau celor ce au achiziționat drepturile de autor pentru România .

Cabinet psihologie și psihoterapie

Psiholog clinician și psihoterapeut adlerian, cu o dublă licență în psihologie și sociologie, precum și un master în psihologie clinică și intervenție psihologică.

Telefon: 0724.725.980

Email: programari@animaetanimus.ro

office@animaetanimus.ro

      

George Chiriacescu – psiholog și psihoterapeut adlerian
Prezentare generală a confidențialității

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.