Esența psihoterapiei – Înțelegerea stilului vieții


TITLU: Esența psihoterapiei  – Înțelegerea stilului vieții

esentapsihoterapieiAutor(i): Robert Powers și Jane Griffith

Traducere: Adrian Covrig

Editura: Editura IPPA

Anul apariției: 2016

ISBN: 978-606-92430-5-3

Acest text este un studiu comprehensiv al unei tehnici și metode pentru evaluarea personalității.  Este destinat clinicienilor, învățându-i cum să înțeleagă  unicitatea individuală, și cum să transmită  această înțelegere clienților sau pacienților. După explicarea amănunțită a conceptelor teoretice ale Psihologiei Individuale a lui Alfred  Adler, autorii aplică aceste concepte în practica psihoterapiei, mai ales la înțelegerea stilului de viață individual.

Studii de caz detaliate, însoțite de redarea dialogurilor, sunt folosite pentru a ghida cititorul în procesul de evaluare. Aceste explicații sunt revelatoare pentru cititor, așa cum au fost și pentru cei ale căror cazuri sunt discutate. În fiecare exemplu stilul vieții persoanei reiese cu claritate. Mai mult, cazurile sunt instructive pentru că demonstrează aplicarea conceptelor în psihoterapie, precum și utilizarea procesului prezentat de autori.

Această carte este extrem de valoroasă pentru înțelegerea stilului vieții și personalității individului, urmând conceptele teoretice ale Psihologiei Individuale.

Kurt A. Adler, M.D., Ph.D.

Robert L. Powers și Jane S. Griffith (1929 – 2013) sunt coautori ai lucrărilor, The Lexicon of Adlerian Psychology: 106 terms associated with the Individual Psychology of Alfred Adler (Ed. A II-a, 2007), The key to Psychotherapy: Understanding the Self-Created Individual (Ed. A II-a, 2012), și The Individual Psychology client workbook (Ed. A III-a, 2012). Au colaborat la The Journal of Individual Psychology și sunt coautorii a numeroase articole profesionale. Ei au forma Americas Institute of Adlerian Studies (1982 – 1992), primul program de pregătire continuă în Psihologie Adleriană aprobat de APA și NBCC. În 2011 au primit de la North American Society of Adlerian Psychology premiul pentru întreaga activitate. Au fost căsătoriți și au locuit în Port Townsend, Washington.