Cum încurajăm copiii să învețe


TITLU: Cum încurajăm copiii să învețeCum incurajam copiii sa invete - don dinkmeyer, rudolph dreikurs

Autor(i): Don Dinkmeyer, Rudolf Dreikurs

Traducere: Elena Serban

Editura: Editura IPPA

Anul aparitiei: 2013

ISBN: 978-606-92430-6-0

 

O temă centrală a Psihologiei Adleriene şi o tehnică eficientă, încurajarea oferă copiilor sentimentul că au un loc în societate şi asigură investiţia pe care o fac aceştia în ei înşişi şi în grupul din care fac parte. Odată cu creşterea gradului de violenţă, depresie, anxietate şi suicid în rândul tinerilor, acest text clasic despre cum încurajam copiii să se implice în procesul de învăţare capătă o importantă tot mai mare. Copiii descurajaţi se îndepărtează de şcoală şi de societate. Copiii încurajaţi se consideră capabili să depăşească adversităţile, să facă faţă provocărilor vieţii; ei simt valoarea gestului de a contribui, în beneficiul lor cât şi al societăţii. Don Dinkmeyer şi Rudolf Dreikurs oferă profesorilor, consilierilor, psihoterapeuţilor şi părinţilor strategii practice pentru încurajarea copiilor. Ei îşi ilustrează metodele cu studii de caz reale. Rezultatul este un volum concis, uşor de citit, indispensabil pentru cei ce lucrează cu copiii.

Don Dinkmeyer, Ph.D. (1924- 2001), distins autor și educator, a fondat revista Elementary School Guidanceand Counseling, și este autorul a peste 25 de cărți și 120 de aticole de specialitate. A fost președinte al Communication and Motivation Training Institute din Coral Springs, florida și profesor de psihologie educaţională la Universitatea de Paul.

Rudolph Dreikurs, M.D. (1897-1972), elev și coleg al lui Alfred Adler, a fondat Alfred Adler Institute din Chicago, a fost președinte și fondator al North American Scociety of Adlerian Psychology și al revistei Journal of Individual Psychology. A fost profesor de psihiatrie la Chicago Medical School, a susținut prelegeri în toată lumea și este autorul a numeroase cărți și articole de specialitate.

 

  • Toate drepturile asupra textelor, fotografiilor, distribuției și comercializării acestor titluri revin exclusiv editurilor și/sau celor ce au achizitionat drepturile de autor pentru România .