Curajul de a fi fericit


TITLU:  Curajul de a fi fericit

Autor(i): Ichiro Kishimi, Fumitake Koga

Editura: Litera

Anul aparitiei: 2020

ISBN: 978-606-33-4773-3

Curajul de a fi fericit. Descoperă puterea psihologiei pozitive si un nou mod de a gândi și a trăi

CUM SA APLICI PSIHOLOGIA SECOLULUI XX LA DILEMELE CONTEMPORANE, PENTRU A GASI FERICIREA

Autorii concentrează toate cunoștințele lor în câteva sfaturi simple, dar în același timp profunde, pentru a ne demonstra ca și noi putem găsi fericirea. O perspectiva profundă despre cum să-ți trăiești viața cu mai mult curaj și cum să-ți găsești fericirea de-a lungul acestei călătorii. La fel ca în Curajul de a nu fi pe placul celorlalți, și în cartea de fața vom urmări dialogul socratic dintre un filosof și un tânăr.

Filosoful este de părere ca secretul unei vieți fericite și împlinite poate fi regăsit în teoriile lui Alfred Adler, una dintre figurile marcante ale psihologiei din secolul al XIX-lea, a cărui activitate a fost multa vreme umbrita de contemporanii săi, Freud și Jung. Tânărul pune la îndoială faptul ca și-ar putea îmbunătăți cu adevărat viața doar schimbându-si modul de gândire. Cu multa răbdare, filosoful îi explica esența psihologiei adleriene, o psihologie a curajului, trecându-l pe tânăr prin toate etapele mentale necesare pentru a realiza acest lucru și demonstrându-i atât tânărului, cat și noua schimbările pe care aceasta teorie le va aduce la modul in care ne traim viata.

 

  • Toate drepturile asupra textelor, fotografiilor, distribuției și comercializării acestor titluri revin exclusiv editurilor și/sau celor ce au achiziționat drepturile de autor pentru România .