Îmbunatățirea stării de sobrietate


TITLUÎmbunatățirea stării de sobrietate – Caiet de lucru imbunatatirea starii de ebrietate -  jim holder, matt  bram

            O abordare pozitiva a tratamentului adictiilor.

Autor(i): Jim Holder, Matt Bram

Traducere: Ramona M. Covrig

Editura: Editura IPPA

Anul aparitiei: 2014

Sobrietatea este o stare care reprezintă mai mult decât abstinenţa. O persoană poate rămâne abstinentă mulţi ani, şi totuşi să se simtă rău în tot acest timp. Aţi cunoscut pe cineva care este de mult în recuperare, şi care v-a spus că nu trece o zi fără să se lupte cu gândul de a consuma? Noi am întâlnit mulţi dintre aceştia. V-aţi luptat cu recidivele sau aţi fost incapabil să opriţi consumul, chiar pentru scurt timp? Aţi promis, vouă sau altora, că vă veţi opri, dar aţi început să vă gândiţi la consum imediat după aceea? Aţi vrea ca această luptă pe care o duceţi, de a consuma sau nu substanţe, să înceteze? Dacă vreţi cu adevărat că acest conflict să ia sfârşit, să începeţi o viaţă de sobrietate, atunci acest caiet vă poate ajuta. Este un ghid simplu dar puternic pentru prevenirea recidivelor, care vă oferă o abordare pozitivă a stabilirii scopurilor pentru recuperare.

Primul scop al acestui caiet de lucru este să vă facă să înțelegeți cum ați devenit dependent, pentru a înțelege cum să vă recuperați. Pentru mulți, implică o călătorie spirituală de descoperire al sinelui autentic. Aceasta necesită curajul de a fi deschis și onest cu sine și cu ceilalți devenind astfel o persoană completă. Probabil intuiți că adicția reprezintă mai mult decât abuzul de substanțe.

Când ați folosit prima dată substanțele, probabil că ați simțit o schimbare perceptuală profundă. Gândurile și emoțiile inconfortabile pe care le-ați trăit mulți ani au dispărut la prima folosire a substanțelor, și au fost înlocuite de noi gânduri și emoții de bine, curajoşi satisfacție, prezente în starea de intoxicare. Pentru mulți dependenți este ca și cum ar fi apărut un nou sine după consumul substanței. În acest scenariu, putem vedea cum v-ați bazat tot mai mult pe substanţe pentru evadarea din emoţiile dureroase și inconfortabile, devenind blocat în adicție.

Jim Holder, MA, LPC, MAC este coordonator al serviciului de adicții la McLeod Behavior Health Services din Darlington, Carolina de Sud. Are 30 de ani de experiență în domeniul adicțiilor. Este autor al cărții Psihoterapia ajustării perceptuale și susține workshopuri în toată lumea

Matt Bram, MS, LCP este consilier de sănătate mintală pentru Coastal Empire Community Mental Health Center din Beaufosrt, Carolina de Sud și copartener al Professional Counseling Services of Bluffton din Bluffton Carolina de Sud. Are 10 ani de experiență în sănătatea mintală și lucrează mai ales cu pacienții cu diagnostic dublu.

  • Toate drepturile asupra textelor, fotografiilor, distribuției și comercializării acestor titluri revin exclusiv editurilor și/sau celor ce au achizitionat drepturile de autor pentru România .