Provocările căsătoriei – Căsnicia poate fi minunată


TITLU: Provocările căsătoriei – Căsnicia poate fi minunată provocarile casatoriei - rudolf dreikurs

Autor(i): Rudolf Dreikurs

Traducere: Ramona Covrig

Editura: Editura IPPA

Anul aparitiei: 2011

ISBN: 978-606-92430-1-5

Provocările Căsătoriei oferă ocazia de a învăţa cum să ne rezolvăm problemele din viaţa de cuplu cu înţelegere, respect mutual, şi în spiritul egalităţii şi al interesului social, cu scopul de face căsnicia minunată.

„Modul în care alegem un partener poate fi un test decisiv cu privire la concepția noastră despre iubire și căsătorie. În momentul alegerii punem în acțiune tot ceea ce am gândit, am așteptat, și lucrurile de care ne-am temut. Alegerea unui partener nepotrivit poate fi privită ca fiind primul pas către perturbarea relației de cuplu, sau ca un ultim pas în abordarea celuilalt sex. Mulți oameni nu fac nici măcar un pas. Să alegi sau să nu alegi – aceasta este întrebarea pe care o plagiază de când lumea. Actul de a alege este nu numai deosebit de important, dar și extrem de semnificativ psihologic și științific. Ca un flash de lumină aceasta iluminează brusc întreaga situație, răspândind lumina asupra forțelor care au produs fulgerul”

Rudolph Dreikurs M.D.

Din cuprins:

 1. Ce este Iubirea?
 2. Lupta de Putere între Sexe
 3. Conceptul de Sex
 4. Alegerea unui Partener
 5. Convieţuirea în Cuplu
 6. Gelozia
 7. Problemele şi Conflictele Maritale
 8. Parentingul sau Creşterea Copiilor
 9. Clarificarea Problemelor Sexuale

Rudolph Dreikurs, M.D. (1897-1972), elev și coleg al lui Alfred Adler, a fondat Alfred Adler Institute din Chicago, a fost președinte și fondator al North American Scociety of Adlerian Psychology și al revistei Journal of Individual Psychology. A fost profesor de psihiatrie la Chicago Medical School, a susținut prelegeri în toată lumea și este autorul a numeroase cărți și articole de specialitate.

 • Toate drepturile asupra textelor, fotografiilor, distribuției și comercializării acestor titluri revin exclusiv editurilor și/sau celor ce au achizitionat drepturile de autor pentru România .