-
Psihoterapia online (video-conferința)
Psihoterapia prin video-conferință are același scop și folosește aceleași metode ca și terapia individiuală, diferă doar spațiul în care se desfășoară discuția – spațiul virtual. Psihoterapia online prinde din ce în ce mai mult teren și adevenit o alternativă viabilă psihoterapiei în cabinet. Este varianta excelentă mai ales daca esti departe de țară sau în alt oraș. Nu ai nevoie decat de un aparat conectat la Internet și programul skype instalat. Momentele de anxietate, depresie, atacuri de panică, etc. , sau nevoia de dezvoltare personală, sunt tot atâtea motive de a accesa resursa psihoterapiei online!
-
Psihoterapia individuală
Psihoterapia individuală este un proces în care clientul este sprijinit și încurajat în înțelegerea situațiilor cu care se confruntă, și în abordarea unor noi comportamente și strategii de abordare a acestora. Depresia, adicțiile, abuzul de substanțe, atacurile de panică, decesul unei persoane apropiate, divorțul sau despărțirea, problemele sexuale, etc. sunt tot atâtea situații de viață pe care este nevoie de eforturi susținute pentru a le depăși, iar psihoterapia poate fi o soluție de succes.
-
Psihoterapia de cuplu
În cadrul cuplurilor, lipsă de respect, atitudinile abuzive, lipsă de comunicare reală sau de scopuri și dorințe nerealiste, devin motive de conflict și duc la situații ce pot culmina cu destrămarea cuplului. Prin încercarea de armonizare a celor doua” stiluri de viata” ce formează cuplul, psihoterapia de cuplu aduce în prim-plan principii precum: egalitate, cooperare, respect și grijă față de celălalt.
-
Consilierea adolescenților
Consilierea copiilor și a adolescenților are ca scop înțelegerea și rezolvarea problemelor emoționale și de comportament. Apariția enurezisului nocturn, a problemelor de comportament, scăderea randamentului școlar, retragerea în șine, etc. sunt forme de atragere a atenției asupra lipsei mijloacelor de gestionare a unor evenimente din viață copiilor. Evenimentele pot fi diverse și, chiar dacă nu reprezintă o traumă evidența, ele pot fi percepute că traumatizante la nivelul lor de înțelegere iar acest lucru poate să genereze diferite simptome.
-
Consilierea în carieră
Consilierea în carieră reprezintă forma de asistenţă continuă acordată candidatului în procesul complex de adaptare la mediul schimbător al muncii. Aceasta îl ajută să verifice dacă posedă aptitudinile necesare pentru practicarea cu succes a unei profesii, să işi descopere interesele sau preferinţele pentru o anumită profesie sau pentru o familie de profesii şi să işi evalueze, într-un mod realist, şansele de reuşită.
Solicită o programare!