Skip to main content

Teorie adleriană

TITLUTeorie adleriană 

Autor(i)Eva Dreikurs Ferguson

TraducereAnda Pacurar

EdituraEditura IPPA

Anul aparitiei: 2011

ISBN: 978-606-92430-3-9

Cartea este o introducere concisă în psihologia individuală a lui Alfred Adler.
Sunt prezentate concepte cheie precum interesul social şi comportamentul cu scop, curaj, sentiment de inferioritate şi stăruinţă spre superioritate, logica privată, bun-simţ comun şi stilul vieţii, constelaţia familiei şi relaţiile dintre fraţi şi surori, amintirile timpurii, psihologie a utilului, conştient şi neconştient, emoţii, conştiinţă şi sentimente de vinovăţie, consecinţele naturale şi logice. De asemenea este o introducere în consiliere şi psihopatologie.

Este cea mai concisă introducere în Psihologia Individuală… potrivită pentru cursurile introductive din cadrul Institutelor pentru Psihologie Adleriană, pentru cursurile din universităţi despre teoria personalităţii şi este atât de citibilă încât ar putea fi folosită şi de către grupurile de studiu formate din părinţi care doresc să ştie mai mult despre teoria ce stă în spatele metodelor folosite în educarea copiilor.”

James W. Croake, Ph D.

Profesor, Psychiatry & Behavorial Sciences,

School of Medicine, University of Washington

„Voi cere să citească această carte celor ce participă la cursul pe care îl ţin despre Teoria Personalităţii. Este cea mai bună scurtă introducere în gândirea Adleriană.”

Norman N. Silverman, Ph.D.

Dept. of Psychology, Loyola University

Chicago, Illinois

„Desigur este un conţinut atât de familiar, dar încântător de concis, atât de lucid şi de uşor de înţeles încât se remarcă. Aş fi încântat să îl recomand fără rezerve tuturor studenţilor mei.”

Tom Beams, M.Ed.

A.A.I. Instructor of Introduction to

Adlerian Psychology I & II, Ladysmith, B.C.

Dr. Eva Dreikurs Ferguson

Eva Dreikurs Ferguson şi-a obţinut licenţa în cadrul universităţii “Northwestern”. Este colaborator academic în cadrul Asociaţiei Psihologilor Americani, Diviziile 1 şi 8, fiind şi membru fondator al Asociaţiei pentru Ştiinţa Psihologiei. Este, de asemenea, membru pe viaţă în cadrul Asociaţiei Americane pentru Progres în Ştiinţă şi membru al Asociaţiei Psihonomice şi al “Sigma Xi”. A funcţionat ca şi “Visiting Professor” (professor itinerant) al Universităţii din Vermont, al Universităţilor “Northwestern” şi “California Berkeley”. Este autoare a lucrării “Motivaţia” (Oxford University Press, 2000) şi a lucrării “Teoria Adleriană”: O introducere (Şcoala Adleriană, 2006) şi co-autoare, alături de Rudolf Dreikurs şi Pearl Cassel, a lucrării “Disciplina fără lacrimi” (Wiley, 2004). A publicat articole în domeniile: motivaţional, al procesării cuvântului, al învăţării, memoriei şi al psihologiei adleriene.

Dr. Ferguson îşi centrează în prezent cercetările supra proceselor cognitive, variabilelor culturale și mediului familial. Ea cercetează modalitatea în care cultura şi valorile parentale interacţionează şi influenţează procesele cognitive. În plus, ea este şi preşedinte al Comitetului Internaţional al Şcolilor de vară şi al Insitutelor de tip Adlerian (ICASSI), comitet care se întruneşte în fiecare an într-o altă ţară. Cartea ei, axată pe tematica psihologiei adleriene, a fost tradusă în mai multe limbi.

Dr. Ferguson predă cursuri în domeniile: motivaţiei, învăţării şi memoriei, istoriei şi sistemelor de psihologie, fundamentele psihologiei şi ale psihologiei adleriene.

Toate drepturile asupra textelor, fotografiilor, distribuției și comercializării acestor titluri revin exclusiv editurilor și/sau celor ce au achiziționat drepturile de autor pentru România .

Cabinet psihologie și psihoterapie

Psiholog clinician și psihoterapeut adlerian, cu o dublă licență în psihologie și sociologie, precum și un master în psihologie clinică și intervenție psihologică.

Telefon: 0724.725.980

Email: programari@animaetanimus.ro

office@animaetanimus.ro

      

George Chiriacescu – psiholog și psihoterapeut adlerian
Prezentare generală a confidențialității

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.