Psihologia Individuală a lui Alfred Adler


TITLUPsihologia Individuală a lui Alfred Adler 

Autor(i): Heinz L. Ansbacher și Rowena R. Ansbacher

Traducere: Anda Păcurar și Lila Trofin

Editura: Espresso

Anul apariției: 2017

ISBN: 978-606-9345542

“…fără îndoială că această carte este indispensabilă celor care lucrează competent în domeniul personalității și al psihologiei anormalului. Având disponibilă această lucrare a soților Ansbacher de acum încolo va putea fi citată pentru a arăta că presupusele idei noi ale diferiților autori vin direct de la Adler. Mai mult, această carte oferă, în sfârșit, mijloacele pentru a-i oferi lui Adler locul pe care-l merită în cursuri ce au o orientare istorică sau teoretică. Mi se pare că, cei care construiesc actualele teorii, atât tineri cât și vârstnici, au de câștigat în munca lor prin stăpânirea sistemului lui Adler și făcând loc conceptelor sale majore…. Ideile lui Adler fac parte din gândirea contemporană și au devenit simțul comun al abordării clinice în vremurile noastre. În acest proces ei au uitat să menționeze numele lui Adler dar lucrează deschis pentru a îndeplini misiunea care a fost atât de aproape de inima lui”

— ROBERT W. WHITE, Contemporary Psychology

“Până acum numele lui Adler a fost binecunoscut, dar munca sa nu a fost bine înțeleasă. Din acest motiv este bine venită erudiția cu care soții Ansbacher au pregătit expunerea contrbuțiilor importante aduse de către Adler psihologiei”

— GORDON W. ALLPORT

“Cea mai remarcabilă și creativă contribuție nu doar prin faptul că face disponibile, în forma exactă, lucrările necunoscute și netraduse ale lui Adler dar și pentru că prezintă conceptele lui diverse și împrăștiate într-o formă organizată, semnificativă, care are sens holistic. Comentariile soților Ansbacher aduc la viață psihologia lui Adler și dezvoltă și extind bogăția gândirii lui în lumina contribuțiilor apărute după moartea sa”

— CLARK MOUSTAKAS

 CUPRINS

  • Introducere. Cadrul larg al Psihologiei Individuale, de Heinz L. Ansbacher și Rowena  R. Ansbacher 
  • Afirmaţiile de bază ale Psihologiei Individuale 
  • Psihologia Individuală ca Psihologie obiectivă
  • Freud şi Adler. Psihologie subiectivă versus obiectivă. Temperamente „tough minded” versus „tender minded”. Freud – psihologul obiectiv. Adler – psihologul subiectiv
  • Psihologia Individuală şi alte psihologii subiective
  • Psihologia centrată pe persoană. Psihologia Gestalt. Teoria câmpului. Înţelegerea psihologiei. Psihologia fenomenologică şi teoria personalităţii centrate pe client.
  • Psihologia existenţialistă
  • Neo-Freudian sau Neo-Adlerian?
  • Toate drepturile asupra textelor, fotografiilor, distribuției și comercializării acestor titluri revin exclusiv editurilor și/sau celor ce au achizitionat drepturile de autor pentru România .