Psihoterapia ajustării perceptuale


TITLU: Psihoterapia ajustării perceptuale Psihoterapia ajustarii perceptuale - james holder, thurman  williams

Autor(i): Jim Holder, Thurman Williams

Traducere: Adrian Covrig

Editura: Editura IPPA

Anul aparitiei: 2014

ISBN:978-606-92430-8-4

Psihoterapia Ajustării Perceptuale este creată special pentru profesioniştii care lucrează în domeniul adicţiilor.

Fiind o sinteză unică a psihologiei Adleriene, Gestalt terapiei, şi Programării neuro-lingvistice, P.A.P. oferă psihoterapeutului o metodă rapidă pentru colectarea informaţiei, şi utilizarea ei în mod benefic.

În prezent, psihoterapia adicțiilor are o abordare negativă. Concentrându-se pe ce nu trebuie făcut, ea direcționează atât clientul cât și psihoterapeutul către un scop negativ. P.A.P. adoptă o atitudine pozitivă, adresându-se percepțiilor clientului și modului de schimbare a acestora. P.A.P. foloseşte amintirile timpurii ca o hartă a percepțiilor, un indicator al sistemului de convingeri și al ideilor distorsionate care construiesc filtre perceptuale pentru susținerea convingerilor. Percepțiile sunt folosite identificarea și înțelegerea intențiilor pozitive din spatele consumului de substanțe. P.A.P. ajută clientul cum să obțină integrarea și unitatea. Deoarece oferă tratament individualizat într-un timp scurt, P.A.P. este valoroasă pentru profesioniştii care lucrează în instituţii unde durata tratamentului este importantă. P.A.P se poate aplica cu succes în: programe de asistenţă a angajaţilor, asistenţă socială, psihoterapie individuală, programe de tratament cu internare şi ambulatoriu, educaţie continuă pentru profesionişti.P.A.P. este consistentă cu principiile de bază ale majorităţii programelor de consiliere.În acest text, studenţii şi începătorii în consiliere vor descoperi o nouă psihoterapie creată special pentru tratamentul adicţiilor, iar cei cu experienţă vor găsi o integrare dinamică a conceptelor psihoterapeutice, şi o perspectivă pozitivă.

Jim Holder, MA, LPC, MAC este coordonator al serviciului de adicții la McLeod Behavior Health Services din Darlington, Carolina de Sud. Are 30 de ani de experiență în domeniul adicțiilor. Este autor al cărții Psihoterapia ajustării perceptuale și susține workshopuri în toată lumea. Este consilier acreditat NADAC nivelul II, are certificat de Master Practitioner în NLP și Master Counselor în terapia adicțiilor în Carolina de Sud.

Turman Williams este scriitor și a publicat în numeroase reviste nationale și regionale. Este implicat în tratamentul adicților din 1985.

  • Toate drepturile asupra textelor, fotografiilor, distribuției și comercializării acestor titluri revin exclusiv editurilor și/sau celor ce au achizitionat drepturile de autor pentru România .