Workshop adlerian la București: “Un cuplu: două stiluri de viaţă Compararea stilurilor de viaţă în psihoterapia de cuplu”


Asociaţia pentru Psihologie şi Psihoterapie Adleriană din România__ organizează în Bucureşti atelierul de lucru

Un cuplu: două stiluri de viaţă Compararea stilurilor de viaţă în psihoterapia de cuplu“, formator Yvonne Schurer

Descrierea cursului:
Acest atelier de lucru adresat psihoterapeuţilor sau şi consilierilor oferă o modalitate eficientă şi structurată de a identifica agresivitatea ascunsă în relaţia de cuplu, comparând cele două stiluri de viaţă a partenerilor. Folosind această metodă putem identifica şi relevă ce se ascunde în spatele neînţelegerilor, permiţând cuplului să înţeleagă natura conflictului.
Explorând legătura dintre antrenamentul pe care ei îl au în anumite strategii de apărare şi modul greşit prin care fac faţa vieţii de zi cu zi, ambii parteneri se pot înţelege mai bine pe ei însuşi şi pe celălalt. O analiză a stilului de viaţă mutuală arată puterea creativă nelimitată a fiecărui partener şi este un proces încurajator, care ajută partenerii să se încreadă în sine şi în celălalt.
Ostilităţile pasive devin o încercare formidabilă pentru un terapeut de cuplu. În jocurile de-a victima şi agresorul, nu este întotdeauna uşor de definit. Clienţi au nevoie să renunţe la nemulţumiri constante şi acuzaţii reciproce. Trebuie să înveţe căci conflictul, cel care le distruge de fapt relaţia, este reciproc. Un terapeut de cuplu Adlerian va ajuta pe fiecare partener să înţeleagă care este contribuţia personală la problema, învăţ să recunoască că nu sunt victimă, ci şi “inculpaţi”.
Poate să fie de asemenea foarte util ca partenerii să înţeleagă că de fapt cărţile erau aranjate încă de înainte ca ei să înceapă să joace împreună, că au început să se pregătească pentru rolul de partener de cuplu cu mult timp în urmă, încă din copilărie.
Analiza reciprocă a stilului de viaţă oferă o şansă unică de a descoperi şi compara sistemul de valori a ambilor parteneri, să explorăm cele mai mari frici ale lor şi să obţinem un insight în legătură cu felul în care evită sau fac faţă acestor frici şi este un proces de învăţare care dă partenerilor şansa să se vadă într-o lumină nouă.


Facilitator:
Yvonne Schurer este unul din cei mai respectaţi traineri ai Şcolii Internaţionale de Vară ICASSI, Psihoterapeut acreditat al Federaţiei Internaţionale de Psihoterapie, are o practică privată în psihoterapia de familie şi de cuplu de peste 40 de ani, este lector, formator şi supervizor în cadrul mai multor Organizaţii, facilitând şi cursuri postdoctorale pentru profesori.

Program:
– Sâmbătă, 04.06.2016, între orele 10:00 şi 17:00
– Duminică, 05.06.2016, între orele 10:00 şi 16:00
În cadrul cursului vor fi prezentate, informaţii teoretice şi va avea loc o demonstraţie de analiza reciprocă a stilului de viaţă a unui cuplu. Cursul va fi creditat la Colegiul Psihologilor din România

Locaţie: Bucureşti
Taxă de participare: este de 350 lei.

Informaţii suplimentare şi înscriere: Radu Liliana 0743777954
secretariat.appar@yahoo.com

Vă mulţumim.